Muziek = LOL

Er gaat meer muziek klinken in Lith, want binnenkort gaat Muziek = LOL weer van start. Met een vlot eigentijds programma laten we kinderen kennis maken met muziek. Ze gaan ervaren wat muziek doet: wat de kracht en invloed van muziek is. En natuurlijk gaan ze ook zelf muziek maken.

We zijn bezig met een programma voor groep 1 t/m 8 voor op school. Zo wordt muziek op school weer net zo normaal als taal, lezen en rekenen. En daarnaast komt ook naschoolse muziek, voor de kinderen die er geen genoeg van krijgen. Hopelijk kunnen we hier binnenkort meer over vermelden.

Groep 5 en 6

Voor de kinderen van groep 5 en 6 gaat Muziek=LOL op dinsdag 1 november van start. Het programma bestaat uit 10 tot 15 lessen op dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur, waarin de kinderen een kans krijgen om kennis te maken met muziek.

Het eerste half uur is een groepsles, waarin we kijken wat de kracht van muziek is. Muziek is er altijd en overal. Maar welke invloed heeft muziek in het dagelijks leven? Waar wordt muziek allemaal voor gebruikt. En wat doet muziek met jou? Daarnaast maken we kennis met verschillende soorten muziek: van pop tot filmmuziek en van een rockband tot een fanfare. Je leert verschillende instrumenten kennen en herkennen. En natuurlijk leer je hoe je zelf muziek kunt maken en alles wat daar voor nodig is: ritme, melodie en muziek lezen.

Het tweede half uur gaan we vooral samen muziek maken. Dit doen we samen met het Jeugdorkest van Fanfare Lith. We gaan met boomwhackers, bodypercussie en slagwerk aan de gang om samen met de muzikanten van het Jeugdorkest enkele bekende liedjes te oefenen.

Als afsluiting van de lessen Muziek = LOL geven we een mini-concert, waar iedereen die wil, mag komen kijken en luisteren wat jullie allemaal gedaan en geleerd hebben. Daarnaast is er dan ook een ‘instrumentenmarkt’ waar we uitleg geven over de verschillende muziekinstrumenten die jullie bij het jeugdorkest gezien hebben en kunnen jullie aangeven op welk instrument je een paar proeflessen wilt volgen. Ook is er voor de ouders uitleg over wat muziekles en muziek maken bij de fanfare inhoudt.

Muziek=LOL les en orkest voor groep 5 en 6 is een programma wat bestaat uit 10 tot 15 lessen met een mini concert en aansluitend enkele proeflessen op een fanfare instrument. De kosten hiervoor zijn € 30,-. Kinderen die meedoen zijn automatisch ook een jaar lid van de fanfare, zonder verdere kosten.

Aanmelden?
Lijkt het je leuk om mee te doen? Of heb je nog wat vragen? Stuur dan een mailtje naar muziekislol@fanfarelith.nl en dan nemen wij contact met je op.

Aanmelden kan tot zondag 30 oktober 2022.

Volg ons ook op Facebook en Instagram, om niets te missen van Muziek = LOL