Nieuwjaarsconcert 2019

Het is eigenlijk de officieuze doop voor de nieuwe concertzaal. Tijdens het Nieuwjaarsconcert 2019 klinken de eerste orkestklanken binnen het nieuwe onderkomen van de fanfare. Een mooie gelegenheid dus om kennis te maken met de muzikale kwaliteiten van de MFA.

Het bestuur van stichting De Hoeve vindt het dan ook een mooie gelegenheid om het
concert te combineren met de nieuwjaarsreceptie voor gebruikers.  Aansluitend aan het muzikale gedeelte zullen de genodigden samen klinken op dit nieuwe begin. Van het nieuwe jaar en de nieuwe accomodatie.

Afwisselend programma
Om de kwaliteiten van de concertzaal optimaal te testen heeft de fanfare een afwisselend programma opgezet. Concertwerken, musical- en popmuziek komen aan bod. Met omlijsting van bewegende beelden. 

Het Nieuwjaarsconcert is gratis toegankelijk en begint om 15.00 uur in de MFA. De MFA is toegankelijk via de ingang aan het Marktplein. Rond 17.00 uur is aansluitend de Nieuwjaarsreceptie voor gebruikers van De Hoeve.

Santa Run

Op 15 december rennen vanaf 14.00 uur kerstmannen door Oss. Ze doen dat voor verschillende goede doelen. Een van die goede doelen is de Lithse fanfare.  De organiserende Rotary Oss wil onze vereniging in deze moeilijke tijden steunen. 

Dat gebeurt door een extra bijdrage op het deelnemersgeld van ‘kerstmannen’ die zich aanmelden. Als u zich dus aanmeldt voor de Santa Run 2018, krijgt de fanfare niet alleen uw inschrijfgeld maar ook een extra donatie. Inschrijven kan hier.

Laatste Muziek=LOL

Het muziekklasje van Muziek=LOL 2018 heeft zijn laatste lesje er weer op zitten. Vanaf mei zijn de leerlingen bezig geweest met instrumenten, noten lezen en muziek maken. Dat geleerde brachten ze in de praktijk tijdens een voorspeelochtend. Daar speelden ze samen met het Jeugdorkest enkele nummers op blokfluit, boomwhackers en percussie.  

Nieuws van Facebook

Facebook Posts

Zaal en orkest zijn er klaar voor. Kom straks genieten van de muziek die dit 'grote jeugdorkest' brengt. Vanaf 19.30 uur in De Snoeck (MFA Lith); 19.00 uur zaal open. ... Lees meerMinder

4 dagen geleden

 

Comment on Facebook

Veel plezier allemaal!

Morgen de Jeugd Muziek Dag in MFA De Snoeck in Lith!

Bent u benieuwd hoe dat klikt, zo'n groep jeugd samen? Kom dan morgen avond vanaf 19.00 uur naar MFA De Snoeck! Om 19.30 uur zal het concert beginnen en kunt u horen waar ze de hele dag op geoefend hebben.Yes!!! Alle voorbereidingen zijn klaar. We gaan er morgen een top dag van maken!! Tot morgen allemaal!!
... Lees meerMinder

5 dagen geleden

Vandaag in het Brabants Dagblad! ... Lees meerMinder

2 weken geleden

Load more

Fanfare Lith vecht voor eerlijk subsidiebeleid

Na zeven jaar van praten en bezwaar maken, is de Lithse fanfare het zat.  Al die tijd zien de gemeentelijke beleidsmakers dorpsmuzikanten namelijk als halve krachten. Concreet komt het erop neer dat een dorpsfanfare of -harmonie maar half zoveel subsidie krijgt dan de muziekverenigingen uit de stad Oss.

Omdat gesprekken met gemeentebestuur en ambtenaren niet tot een verandering hebben geleid. En ook de gang naar de bezwarencommissie geen resultaten opleverde, kiest de fanfare nu voor een fellere aanpak. Zo gaat de SP vragen de kwestie officieel aan de orde stellen in de gemeenteraad.  Tegelijkertijd vraagt de fanfare zelf – via een brief aan de gemeenteraad  – nogmaals aandacht voor de ongelijkheid.