Laatste Muziek=LOL

Het muziekklasje van Muziek=LOL 2018 heeft zijn laatste lesje er weer op zitten. Vanaf mei zijn de leerlingen bezig geweest met instrumenten, noten lezen en muziek maken. Dat geleerde brachten ze in de praktijk tijdens een voorspeelochtend. Daar speelden ze samen met het Jeugdorkest enkele nummers op blokfluit, boomwhackers en percussie.  

Nieuws van Facebook

Hoofdelijke stemming over de SP-motie voor Gelijke behandeling voor verenigingen uit de Osse kernen (oss.sp.nl/nieuws/2018/02/gelijke-behandeling-voor-verenigingen) tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering. Aanleiding voor de motie was de lagere basissubsidie voor de Lithse fanfare. SP, PvdA, D66 en LOF stemden voor. VDG,VVD,CDA, Beter Oss en Groen Links tegen. Motie haalde het niet. ... Lees meerMinder

16 uren geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

De pagina van de fanfare voor de Lither Courant is niet op het bureau van de redactie terechtgekomen. Daarom deze nazending... ... Lees meerMinder

21 uren geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

Heel mooie uitvoering door de vier meiden van Muziek=LOL en het Jeugdorkest. Goed gedaan allemaal! We zijn heel trots op jullie. ... Lees meerMinder

2 weken geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

Loop jij als kerstman voor de Lithse fanfare? Door mee te doen aan de Rotary Santa Run in Oss kun je ons namelijk sponsoren. Door een kerstpak te kopen op oss.rotarysantarun.nl/.

Klik hier op 'schrijf nu in' en kies voor kind of volwassene 't.b.v Fanfare Lith'. Vervolgens klik je rechtsonder op 'Tickets Bestellen'. De opbrengst van de pakken en een extra bijdrage vloeien zo naar onze fanfare.

Het programma van de Rotary Santa Run op zaterdag 15 december vind je ook op deze website.
... Lees meerMinder

2 weken geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

Fanfare Lith vecht voor eerlijk subsidiebeleid

Na zeven jaar van praten en bezwaar maken, is de Lithse fanfare het zat.  Al die tijd zien de gemeentelijke beleidsmakers dorpsmuzikanten namelijk als halve krachten. Concreet komt het erop neer dat een dorpsfanfare of -harmonie maar half zoveel subsidie krijgt dan de muziekverenigingen uit de stad Oss.

Omdat gesprekken met gemeentebestuur en ambtenaren niet tot een verandering hebben geleid. En ook de gang naar de bezwarencommissie geen resultaten opleverde, kiest de fanfare nu voor een fellere aanpak. Zo gaat de SP vragen de kwestie officieel aan de orde stellen in de gemeenteraad.  Tegelijkertijd vraagt de fanfare zelf – via een brief aan de gemeenteraad  – nogmaals aandacht voor de ongelijkheid.