Nieuws van Facebook

Het gaat goed hier!! Gezellige dag.Het B-Orkest is samen met de jeugd van Fanfare Lith en hier en daar wat aanvullingen gezellig aan t repeteren voor het concert in De Efteling!

Er wordt hard gewerkt, maar nu is t pauze. Tijd voor een frietje! Bedankt Arie en B.O.G. Brakel!!
... Lees meerMinder

3 weken geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

1 maand geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

2 maanden geleden  ·  

Bekijk het op Facebook

Concert met Heineken Fanfare

Op zaterdagavond verzorgt de Heineken Fanfare een muzikaal optreden in De Hoeve Lith. Samen met het Lithse fanfare-orkest brengen de Bossche muzikanten vanaf 20.30 uur een afwisselend muzikaal programma. Toegang tot dit Lenteconcert is gratis.

Start Muziek=LOL

Eind mei wil de fanfare weer starten met het muziekklasje van Muziek=LOL. Kinderen van 7 tot 10 jaar maken tijdens de muzieklessen kennis met muziek en leren ze muziek te maken. Dat doen ze onder andere op de blokfluit die ze na afloop van de 15 lessen mee naar huis mogen nemen. De lesjes zijn op vrijdagavond van 18.00 tot 19.15 uur in De Hoeve.

Fanfare Lith vecht voor eerlijk subsidiebeleid

Na zeven jaar van praten en bezwaar maken, is de Lithse fanfare het zat.  Al die tijd zien de gemeentelijke beleidsmakers dorpsmuzikanten namelijk als halve krachten. Concreet komt het erop neer dat een dorpsfanfare of -harmonie maar half zoveel subsidie krijgt dan de muziekverenigingen uit de stad Oss.

Omdat gesprekken met gemeentebestuur en ambtenaren niet tot een verandering hebben geleid. En ook de gang naar de bezwarencommissie geen resultaten opleverde, kiest de fanfare nu voor een fellere aanpak. Zo gaat de SP vragen de kwestie officieel aan de orde stellen in de gemeenteraad.  Tegelijkertijd vraagt de fanfare zelf – via een brief aan de gemeenteraad  – nogmaals aandacht voor de ongelijkheid.