100 jaar Fanfare Lith

Een jubileumsite

Het majorettekorps

In 1976 werd overgegaan tot de oprichting van een majorettekorps, een groep van 20 meisjes. Zij werden eveneens opgeleid door Wim Nijs. Hun uniform was een zwart jurkje in prinsessenlijn met ingezette driehoekige zwart-wit geruite tussenstukjes onder in de rokjes; de lange mouwen hadden zwart-wit geruite manchetten, en om de hals een – eveneens zwart -wit geruit- chabot. Zwarte cowboyhoeden (via de firma Latour) en witte kniehoge laklaarsjes completeerden het geheel. Het zusje van een van de majorettes had alle jurkjes geknipt en de moeders die konden naaien zetten de jurkjes in elkaar. De overige jurkjes werden door de knipster in elkaar gezet.

Het majorettekorps in 1976.

Na een jaar van veel oefenen konden ze naar buiten treden. Het majorettekorps stond onder leiding van Hanneke van Lith en hun begeleidster was mevrouw Kooijmans met als hulpbegeleidster mevrouw Van de Maazen-Peters. Op 5 november 1978 behaalden zowel de drumband als het majorettekorps op het concours te Hulst in de provincie Zeeland de eerste prijs. Veel festiviteiten in de omgeving werden met het majorettekorps opgeluisterd. Een bloeiend onderdeel van fanfare Sint Lambertus! In augustus 1979 werd het contact tussen het bestuur van de fanfare en de instructeur van de drumband en het majorettekorps, Wim Nijs, abrupt verbroken. Alle leden van de drumband en het majorettekorps zetten hun handtekening onder een petitie voor handhaving van hun instructeur. Het mocht echter niet baten. L. van de Alenbeek nam de instructie van de majoretten over. Beide onderdelen bloedden daarna langzaamaan dood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *