Prikbord

Klankwijzer, weekblad van de KNMO (week 33 2019)

Oproep projectorkest Metiellica & Harmony: ONE

In 1999 nam Metallica het succesvolle livealbum S&M op met een groot symfonieorkest. Bijna twintig jaar later gaf de Tielse coverband Metiellica een fantastisch optreden in Zinder en dat smaakte naar meer. Gekscherend werd er na afloop geroepen: “De volgende keer geven we een volledig concert met orkest”. Zo gezegd, zo gedaan! Op zaterdag 4 april 2020 staat er een 50-koppig harmonieorkest o.l.v. dirigent Arjan Gaasbeek samen met Metiellica-bandleden Maarten Willemsen, Fabian van der Linden, Tim Damhuis en René van Diessen op het podium van de grote zaal Agnietenhof.

Zonder orkest hebben we geen “& Harmony” en daarom zijn we op zoek naar jou! We zijn op zoek naar muzikanten die een blaas – of slagwerkinstrument bespelen met minimaal een B diploma/ speelniveau. Het repertoire van Metallica is omvangrijk en daarom moet er flink gerepeteerd worden, zowel thuis als op de repetitiedagen. Arrangeur Paul van Gils heeft van de originele partituren prachtige arrangementen voor harmonieorkest gemaakt.

–          Zaterdag 22 februari orkest
–          Zaterdag 29 februari orkest
–          Zaterdag 14 maart orkest + band
–          Zaterdag 21 maart orkest + band
–          Vrijdag 3 april orkest + band (generale in de avond)
–          Zaterdag 4 april concert

Je kunt je tot 15 oktober aanmelden voor het Metiellica & Harmony projectorkest door je aan te melden via deze link: https://forms.gle/V6FZnhwkbkcwhiFM6. Je krijgt uiterlijk 1 november te horen of je deel mag nemen aan het projectorkest.