Fanfare Lith vecht voor eerlijk subsidiebeleid

Na zeven jaar van praten en bezwaar maken, is de Lithse fanfare het zat.  Al die tijd zien de gemeentelijke beleidsmakers dorpsmuzikanten namelijk als halve krachten. Concreet komt het erop neer dat een dorpsfanfare of -harmonie maar half zoveel subsidie krijgt dan de muziekverenigingen uit de stad Oss.

Omdat gesprekken met gemeentebestuur en ambtenaren niet tot een verandering hebben geleid. En ook de gang naar de bezwarencommissie geen resultaten opleverde, kiest de fanfare nu voor een fellere aanpak. Zo gaat de SP vragen de kwestie officieel aan de orde stellen in de gemeenteraad.  Tegelijkertijd vraagt de fanfare zelf – via een brief aan de gemeenteraad  – nogmaals aandacht voor de ongelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *